Eventkalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Onze parcoursmeester Ronan Christiaens verzorgt niet alleen de prachtige parcours van onze eigen wandeltochten, maar ijvert tevens als voorzitter van de plaatselijke werkgroep "Trage Wegen Kapelle-op-den-Bos" voor het behoud en voor de herwaardering van buurtwegen, veldwegen, kerkwegels en jaagpaden in Kapelle-op-den-Bos en omgeving.
Over de laatste jaren werden hiervoor belangrijke inspanningen geleverd met positieve resutlaten zoals u kan opmaken uit het artikel verschenen in het Aktivia Tijdschrift "Gezond op stap" van januari 2010 pagina 48 opgemaakt door Stefaan Bailleur.
Wij willen Ronan en zijn werkgroep feliciteren voor het geleverde werk en wensen hun verder maximaal succes toe in hun toekomstige activiteiten.
De integrale kopij van dit artikel kan u tevens bekijken door het aanklikken van deze link

Onze busreizen voor 2009 zitten er op. De laatste ging door op zaterdag 12 december naar Ieper en was meer bedoeld als een " kerstwandeling". Zulke tochten spreken de mensen wel aan want een gewone bus van 50 inzittenden voldeed niet meer. Die zaterdagnamiddag vertrokken we met zo maar eventjes zesenvijftig personen. Bij mijn weten nog nooit gebeurd.

Ieper is een mooie stad met een rijke voorgeschiedenis en pracht van bezienswaardigheden. Denk maar eventjes aan de Grote Markt met zijn middeleeuwse uitstraling, pracht van kerken, de alombekende Lakenhalle ( beschermd gebied ) en natuurlijk de Menenpoort.

De inrichtende club Boezinge had op geen moeite gezien. De vertrekzaal was zeer, zeer mooi versierd. Bewonderenswaardig als je weet dat dezelfde nacht alles weer werd afgebroken.


Na een warm drankje trok ieder, goed ingeduffeld, de stad in om de kerstsfeer op te doen, ook genieten van de mooie winkelstraten of een lekker hapje naar binnen te slaan.

 

Als afsluiter trok ieder 's avonds naar de Menenpoort om klokslag 20 uur het geschal te horen van " the Last Post". Een indrukkend moment toen honderden toeschouwers in alle eerbied en volledige stilte konden aanschouwen hoe verschillende afgevaardigden van Engelse kadettenscholen een krans neerlegden aan het monument van die miljoenen gesneuvelden.

Rond 21 uur vertrok de bus met gelukkige zielen richting Kapelle.

 

 

Jan De Win

Verantwoordelijke busreizen

 

Wij blijven als werkgroep Trage Wegen ijveren voor betere en bruikbare trage wegen in en om onze gemeente, zodat ook onze kinderen en kleinkinderen nog zouden kunnen genieten van de eigen Kapelse natuur, en opdat zij in de toekomst een aantal van deze wegen zou mogen gebruiken als veilig alternatief om hun school te bereiken. Gezien het grote mobiliteit probleem zijn trage wegen voor een deel een mooie en veilige oplossing.

De werkgroep Trage Wegen dankt nu reeds de aanwezige trage weg gebruikers voor hun steun want jullie bepalen voor een groot deel mee hoe het verdere verloop van onze trage wegen er zal uitzien in de toekomst.

de voorziitter Ronan Christiaens
de leden van de werkgroep Trage Wegen Kapelle-op-den-Bos


 

 

 

Op 25 oktober is door het groot aantal deelnemers voor de zoveelste maal bewezen dat er wel degelijk nood is aan een Trage Wegen Werking in onze gemeente. Iedere deelnemer was blij verrast over wat onze werkgroep op deze toch wel korte tijd had gerealiseerd met buurtweg 109, want dit was deze maal de weg in de kijker.

Maar ook nu weer kwamen er talrijke vragen over wat er in de toekomst met deze wegen zal gebeuren en of ze nadien nog wel degelijk zouden mogen gebruikt worden.Het antwoord van de werkgroep hierop is duidelijk ja, natuurlijk. Al de wegen die er nog zijn, en zij die worden vrijgemaakt, mogen ten alle tijden gebruikt worden door de trage-weg-gebruiker. En daarom roept de werkgroep iedere gebruiker op om wanneer er zich een onregelmatigheid voordoet of een weg dringend aan verbetering toe is, dit te melden aan de mensen van de werkgroep of de diensten van onze gemeente, die dan de nodige stappen zullen ondernemen om deze onregelmatigheid terug in orde te stellen.

In 2010 zal er eveneens een trage-wegen-dag worden ingericht en ook dan hopen we weer een verloren of vergeten buurtweg terug in de kijker te plaatsen. We hebben al iets in gedachten, maar laat dit nu nog een verrassing blijven.

Hopelijk kunnen we ook dan rekenen op de medewerking van de gemeente en haar diensten om van die dag iets feestelijks te maken.Verder zal er door de werkgroep naar volgend jaar toe bekeken worden hoe we de burgers nog beter kunnen laten kennis maken met onze eigen Kapelse trage wegen.

We hoeven het niet steeds buiten onze grenzen te zoeken. Onze gemeente heeft op dat gebied meer dan genoeg te bieden. Ook zouden we graag de scholen hierin betrekken om zo de kinderen hun eigen dorps buurtwegen te leren kennen en waarderen.

Nogmaals hartelijk dank. Jullie deelname is voor onze werkgroep een stimulans om verder te blijven streven naar een degelijk trage wegen beleid in de gemeente.

 

In naam van de leden

De voorzitter

Ronan Christiaens

Gelukkig dat " enkele abonnees" hadden afgezegd voor bepaalde redenen of we zaten met serieuze problemen. Deze maal vertrokken we met een volledig gevulde bus. Dit was nog nooit gebeurd. De bestemming kust zal daar voor veel tussen gezeten hebben. Zoals steeds deden we twee clubs aan. De eerste bestemming was Lede; een dorpje gelegen tussen Aalst en Gent. De voorzitter van " De Kleine Kouter" heette ons hartelijk welkom. Zoals gewoonlijk beliepen we hier de kleinste afstand. Het vertrekuur naar de kust werd een half uur verdaagd omdat enkele wandelaars iets te laat terugkeerden. Vooral door de fout van de onjuiste afstandsaanduiding ( de zes km bleek bijna acht te zijn ) en de zeer gebrekkige afpijling.Rond de klok van tien vertrokken wa dan naar Oostende voor een bezoek aan de Stormvogels. Een goed gekozen clubnaam want een stormvogel lijkt geweldig op een meeuw en die hebben we veel op de zeedijk zien vliegen. Buiten ons waren nog verschillende clubs uit Klein - Brabant aanwezig zoals Ruisbroek, Kadee en de Natuurvrienden van Kalfort. Bij zo'n prachtig zomerweer vond ieder zijn gading: een lekkere wandeling door het mooie Leopoldpark, het bewonderen van verscheidene beziens- waardigheden zoals de mooie Sint Pieters-Pauluskerk, de Wellingtonrenbaan, het zeelieden- monument en nog veel meer.


Het grootste deel van het vrouwelijk publiek koos meer voor te zonnen op gezellige terrasjes langs de druk bevolkte kustlaan of even kuieren in de gekende winkelstraat. Zo vond ieder zijn gading. Opgewekt en bruin gebrand vertrokken we terug naar Kapelle waar de clubkas ons nog even tracteerde op een natje bij onze sponser Marvin. En nu maar even wachten naar eind augustus voor onze volgende busreis.

 

 

Buiten alle verwachtingen zaten de weergoden gunstig. Reeds voor zevenen schreven de eerste wandelaars zich in. En ze bleven maar komen.

Vertrekplaats was de vroegere jongensschool van Londerzeel St. Jozef en vandaar trokken de grotere afstanden richting Malderen waar een controle gevestigd was in de zaal Verma dicht bij de kerk.

Vele deelnemers spraken met veel lof over het wandelparcours. Een reden te meer om volgend jaar terug te komen. Deze tocht zit echt in de lift.

Enige jaren geleden moesten wij nog tevreden zijn met een driehonderdtal terwijl we dit jaar 900 wandelaars konden verwelkomen.

Dan mag men wel spreken van een succes. Alles liep naar wens: goed weer, zeer goede opkomst en gelukkige clubleden. Het plaatselijke bier Korsaat liep rijkelijk.

Onze Prins der Nederlanden Gerard knikte goedkeurend van hierboven en prevelde zacht: Mannen, je bent goed bezig!

Jan.

Op zondag 10 mei deden we onze eerste busuitstap. Het was even wennen: een nieuwebusuitbater en een nieuwe vertrekplaats. Maar de mensen waren goed op de hoogte gebracht en alles verliep op wieltjes. Ruim 40 wandelaars stonden klaar om te vertrekken. Als eerste bestemming kozen we voor de Windheren van Lennik.

Deze club had ons twee jaar terug met een ruim aantal bezocht en was een tegenbezoek maar normaal.Zoals steeds werd op de eerste bestemming de kleinste afstand belopen.Niettegenstaande de korte trip kon je reeds duidelijk merken dat je in het Pajottenlandvertoefde: een zeer mooi golvend parcours. Misschien voor velen een zegen dat we hiermaar een zestal km moesten wandelen. Kwestie van fysiek nietwaar!!!